Az akadálymentesítésről

Tudta, hogy Ön is lehet akadályozott? Gondolt már arra, hogy nemcsak a vakoknak lehet fontos hogy a weboldala / áruháza akadálymentes legyen, hanem egy idősebb embernek is? Esetlegesen gondolt már arra, hogy az akadálymentes weboldal több látogatót generálhat?

Olvassa el bemutatkozó oldalunkat, és ha felkeltettük érdeklődését, kérje segítségünket honlapja, szolgáltatásainak akadálymentesítésében.

Ki lehet akadályozott felhasználó egy weboldal böngészése közben?

Számos látogató / felhasználó van, aki valami oknál fogva nem fér hozzá a weboldal/áruház egyes részeihez. Lehet az oldal nem megfelelő felépítése miatt (pl. kontraszt, villogó színek), de lehet a hibásan elkészített weboldal elemek miatt (rossz html elemek) is.

Igazából bárki beletartozhat ebbe a kategóriába. A gyerek és idős emberektől kezdve a vak, mozgássérült és siket felhasználókon keresztül, épp ezért adott esetben az akadálymentes weboldallal/webáruházzal meglepően nagy célközönséget szólíthat meg és érhet el.

Gondoljon bele, a lépcsősorok melletti rámpát nemcsak a kerekesszékesek használják, hanem a babakocsisoknak és az időseknek is nagy segítség lehet és ez az internet világában is pontosan ugyanígy van.

Mit jelent az akadálymentes honlap

A hiedelemmel ellentétben, az akadálymentes ( legtöbb felhasználó számára hozzáférhető ) weboldal/áruház nem a lebutított, nagyon egyszerű kinézetű weboldalt jelenti. A kirívó eseteken kívül, nem javasolt egy weblaphoz “Akadálymentes” “Vakbarát” oldal létrehozása. Ezért azt javasoljuk, hogy igyekezzen az eredeti oldalba beleépíteni azokat a lehetőségeket, amiktől weboldala/áruháza akadálymentessé válik.

Akadálymentesítés < -> Keresőoptimalizálás

Meglepően hangzik, de ha akadálymentesíti weboldalát, azzal optimalizálja is weboldalát/áruházát a keresők számára is.