Cégünk etikus hacking / online védelem tevékenysége egy olyan komplex megoldást kínál, mely magába foglalja a teljes körű sérülékenység-menedzsmentet, minőségbiztosítást, incidenskezelést. A hagyományos információbiztonsági megoldásokat a mai kor növekvő biztonsági igényeinek megfelelően a teljes körű és incidens alapú megközelítéssel ötvözve dolgoztunk ki ezt a 3 pilléren álló menedzsment módszert.

Miért létfontosságú a sérülékenység vizsgálat?

A sérülékenység vizsgálat kiinduló információt ad a kockázatok kezeléséhez, a védekezéshez, amely rámutat a rendszer gyenge pontjaira, a biztonsági réseire. Ezeken keresztül rosszindulatú támadók könnyedén okozhatnak akár végzetes, visszafordíthatatlan mértékű károkat. Célunk, hogy megelőzzük a bizalmas és nélkülözhetetlen adatok elvesztését, ellopását, illetve megakadályozzuk az ezekhez való illegális hozzáférést.
Megfelelő online védelem hiányában alábbi gyakori veszélyek fordulhatnak elő:

  • Versenytársak hozzáférhetnek adatbázishoz
  • Idegenek is betekintést nyerhetnek a belső levelezésbe
  • Adathalászok védettnek hitt információkat szerezhetnek meg
  • A cég honlapját módosíthatják
A legtöbb támadást úgynevezett bot programok végzik. Ezek a kis programok akár egyszerű Google keresésekkel, úgynevezett dorkok alkalmazásával sérülékeny oldalakat keresve feltérképezik a webet. Ha elérik céljukat, akkor a sérülékeny oldalt megfertőzik. Ezzel a módszerrel gyorsan terjedhetnek. Így online védelem hiányában a fertőzött weboldalak hálózatából a spam kiküldésén túl összehangolt támadásokat képesek indítani újabb célpontok ellen.

Mi tudunk Önnek segíteni céljai elérésében, konzultáljon Velünk INGYEN!
Érdemesebb megfelelő intézkedésekkel a veszélyeket megelőzni, mint az esetleges bekövetkezés során az okozott károkat javítani.