Ha Önnek fontos, hogy vállalkozása időről időre kövesse a trendeket és velük együtt fejlődjön – ne csak jelen legyen a piacon -, biztosan észrevette már, hogy az okostelefonok egyre inkább teret hódítanak maguknak – nem csak a világban, hanem egyre inkább a marketingben is. Érthető tehát, hogy felmerül a kérdés: vajon szükség van-e mobil applikációra?

Amennyiben csak egyszerűbb információkat szeretnénk szolgáltatni, a honlap elegendő lehet. Ez esetben viszont semmiképp se felejtsük el, hogy alkalmassá kell tennünk arra, hogy mobilról és tabletről egyaránt tökéletesen megjeleníthető legyen. Ez nem csak azért fontos, mert manapság a felhasználók jelentős része ezeken a platformokon keresztül használja az oldalakat – a Google irányelveinek változásának köszönhetően a mobilra nem optimalizált oldalak hátra fognak kerülni a keresőben. Magától értetődő, hogy ez óriási bevételkiesést von maga után, de a jó hír, hogy ez a probléma könnyen megelőzhető, orvosolható.

mobileappdev1

Térjünk is rá a lényegre: akkor milyen esetben lehet rá szükségem?

  • speciális tevékenység végzésénél
  • ha folyamatosan frissülő tartalmakat akarunk eljuttatni a felhasználókhoz
  • ha lehetővé akarjuk tenni, hogy offline is hozzáférhessenek a fentlévő tartalmakhoz (pl. katalógus esetében)

Amennyiben az utóbbi pár pont valamelyikénél magára ismer, érdemes átgondolni annak lehetőségét, hogy megbíz valakit az alkalmazásfejlesztéssel.
Bár egy applikáció létrehozása elsőre nem kis költség, mindenképpen egy olyan befektetés, ami hamar visszahozza az árát – tekintve, hogy elkészítése után már csak kisebb módosításokra, frissítésekre lehet szükség.

Ne hezitáljon, vegye fel a kapcsolatot szakértőinkkel! Készséggel állunk rendelkezésére, legyen szó akár felmerülő kérdéseinek megválaszolásáról, akár fejlesztési igényéről!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.