Mióta a mobiltelefonok rohamosan elkezdtek terjedni, a telekommunikáció csaknem legmeghatározóbb elemévé váltak, teret hódítottak. Ahogy a világ is folyamatosan változik, úgy a funkciók is, megkönnyítve vele életünket.

2007 után az Apple teljesen megváltoztatta az okostelefon piacot az iPhone 3G-vel – hatalmas ihlet volt a többi gyártó számára, ami versenyt indított… Az érintőképernyős okostelefonok versenyét. A legtöbb okostelefon kiinduló pontja a GPS, a gyorsulásmérő, a wifi, illetve a kamera lett. Csökkent az illegális szoftverek kereskedelme, egyre többen töltöttek le mobil applikációkat – ezzel elindult egy új iparág. Mivel az okostelefomobile-app-designnok és tabletek mára nélkülözhetetlenné váltak, a vállalati infrastruktúrára is óriási hatással van. Olyan változás következett be, hogy lassan ott tartunk, mint a weboldalaknál: ha egy vállalkozásnak nincs, az szinte olyan, mintha nem is létezne.

Az okostelefon piacnak jelenleg három meghatározó szereplője van: az Android, az Apple, és a Microsoft Windows Phone. Az egyedi mobilalkalmazások választéka elég széles, de a mobilok felhasználhatóságának csak egy kis része van kihasználva – így egy forradalmi ötlet hatalmas marketing erővel bírhat.

Magyarországon a 2012-es év első felében 10 millió mobil alkalmazást töltöttek le a felhasználók, azonban ez a szám év végére pedig 30 millióra emelkedett. Ezek után leszögezhetjük: mára a legdinamikusabban fejlődő iparág a mobilalkalmazás fejlesztés lett.

Akár megvan az ötlet, akár nincs – segítünk Önnek a megvalósításban! Bár az igények folyamatosan változnak, mi folyamatosan követjük őket – tegyen próbára minket! Konzultáljon velünk ingyen!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.